TFT Taktikleri Yeni 10.10 Challenger Taktiği Ne ? | ALPGAMER

TFT Taktikleri Yeni 10.10 Challenger Taktiği Ne ?

TFT Taktikleri bilinmesi gereken ön önemli şeylerden birisidir. Her yeni yamada değişen bu taktiklere erken ayak uyduranlar hızlıca lig atlayabiliyorlar.

TFT Taktikleri

Oyunun belli dönemlerine göre belli taktikler diğerlerine göre daha üstün olabiliyor. Bir önceki yama da Hyper Roll Taktiği gerçekten çok güçlüydü ve sizin kesin olarak ilk 4’e girmenizi sağlıyordu.

Şimdi sizlere oyunda genel olarak neler yapmalısınız oyundan önce neler bilmelisiniz onları anlatacağım.

TFT Taktikleri Sıralaması

Güçlü Kompları Bilmek

Evet bu yapmanız gereken ilk şey olabilir. Oyunda ki güçlü kompları bilirseniz ve nasıl oynandıklarını iyice öğrenirseniz muhtemelen en kötü 4. olursunuz. Ama önemli nokta hangi şampiyonu almak değil onları ne zaman aramanız gerektiğidir.

Oyunda ki en güçlü kompları öğrenmek için TFT En iyi Komplar yazımı okumanızı tavsiye ederim. Her yama da güncellenen bu yazı profesyonal oyuncuların oynadıkları komplardan hazırlanmıştır.

Eşyaları Bilmek

Oyunda ki belki de en önemli taktiklerden birisi eşyaları ne zaman, nerede, hangi şampiyon üzerinde kullanmanız gerektiğidir. Oyunda ki eşyalar her yamada farklılık gösterebilir bu yüzden En iyi Eşyalar yazımı okuyarak güncellenen itemleri görmelisiniz.

Şampiyonlara verilecek eşyalar

Şampiyonlara doğru eşyalar verilmediği zaman o şampiyonun pek bir etkisini göremiyoruz. Bu yüzden doğru eşyaları doğru şampiyonlara vermeniz gerekiyor. Bunu öğrenmek için detaylı olarak yazdığım Şampiyonlara Verilecek Eşyalar Yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Geçisi Şampiyonlar Nedir ?

Oyunun başlarında bulduğunuz eşyaları birleştirerek üzerine koyduğunuz şampiyonlar. Yapmak istediğiniz kompları yapmadan önce erken oyunda fazla hasar almamak için kullandığınız ve üzerine eşya koyduklarınızdır.

Örnek olarak Zyra üzerine Morellominokon, Neeko üzerine Serap, Sojin’in Mızragı, Morellominokon gibi eşyalar, Maokai üzerine Buzdoğan eldiveni gibi eşyalar koymaktır. Bunları deneyerek ve sürekli oynayarak öğrenmelisiniz.

Karayel, Ejder Pençesi, Hayalet Dansçı Eşyaları

TFT Taktiklerinden bilmeniz gereken bir diğer olayda bu eşyaları nerede nasıl kullanmanız gerektiğiniz.

Karayel eşyası oyunun sonlarına doğru çok önemli bir eşya haline geliyor ve 1 rakip şampiyonu 5 sn boyunca oyun dışı bırakıyor. Bu yüzden lobiyi takip etmek rakibinizde varsa ona göre pozisyon almak çok önemli.

Ejder pençesi eşyası rakipleriniz eğer çok fazla sihirbaz şampiyonları varsa bunu kullanmalısınız.

Hayalet dansçı eşyası yeni yamada büyük bir nerf yedi ama yinede suikastçilerden korumanın tek çaresi.

Oyunu İzlemek

Oyunun belki de en önemli taktiği bu olabilir. Erken oyunda lobiyi gözlemlememiz size hangi kompa yöneleceğiniz hakkında bilgiler verir.

Eğer belli bir komp yapmayı düşünüyorsanız lobide ki rakipleriniz yaptığı komplara bakarak şampiyon sayılarına göre arama yapmalısınız. TFT Hile Tablosu yazımızı detaylı inceleyerek hangi şampiyondan oyunda ne kadar var bunları öğrenebilirsiniz.

TFT Taktikleri Yeni 10.10 Challenger Taktiği Ne ?

Örnek olarak Eğer oyunun başında rakiplerinizde Çok fazla yırtıcı şampiyonları varsa o oyun yırtıcı oynamamalısınız ve ya Hyper roll yapmamalısınız. Direk olarak seviye atlayarak kompu farklı yöne çevirmelisiniz.

Ne Zaman Şampiyon Aramalıyım ?

Eğer sizinle beraber aynı kompa gidecek rakiplerinizi farkettiyseniz onlardan hemen önce aramalısınız.

Eğer kompunuzda çok fazla 3 altınlık şampiyon varsa 6. Seviye idealdir.

Eğer kompunuzda çok fazla 4 altınlık şampiyon varsa 7. Seviye olmalısınız.

Eğer kompunuzda çok fazla 5 altınlık şampiyon varsa 8. Seviyeye hızlıca ulaşmalısınız.

Yorum Bırak