TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Teamfight Taktik oyununda ne zaman ve neden eşya üretmek gerektiğini, hangi koşullarda eşyaların kullanılması gerektiğini göstereceğim. Bu TFT En İyi İtemler Listesi üst düzey oyuncular tarafından hazırlanmış ben ise onları sizler için Türkçeleştirdim.

Oyun durumuna göre en iyi eşyaları bulmak için bulunan atlı karınca turunda nasıl bir strateji uygulamanız gerektiğini sizlere anlatacağım.

TFT En İyi Komp Set 2 Hazırlandı.

TFT En İyi İtemler 9.23

tft en iyi itemler 9.21

En İyi Eşyalar Nasıl Belirleniyor ?

En iyi eşyaları belirlerken metada olan en iyi komplar ele alınıyor. Bu kompların ihtiyaç duyduğu ortak eşyalar ise güçlü eşyalar olarak oyuna geçiyor.

  • S-Tier = Her kompa uygun en güçlü itemler.
  • A-Tier = Güçlü fakat belli komplarda uygun eşyalar.
  • B-Tier = Çok özel komplarda kullanılan aslında alınmaması gereken komplar.

En İyi Eşyalar: Basitler

Atlı Karıncadan kesin alınması gereken eşyalar. Atlı Karınca turunda yapmanız gereken kompunuza uygun olan itemleri toplamak çok zor durumda kalmadıkça asla ama asla hero almayın. İtem odaklı oynayın.

Aşırı Büyük Sopa

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Bir çok eşya yapımında kullanılan bu eşya kesinlikle eğer önümüzdeyse alınması gerekiyor. Guinsoo’nun hiddeti gibi itemlerin yapımında kullanılıyor ve bu da onu En güçlü eşyalar listesine sokuyor.

Nişancı Yayı

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Saldırı hızı muhteşemdir. Manayı hızlı doldurur. Bekleme süresi olmayan şampiyonları bir canavara dönüştürebilir. Ek olarak On-Hit eşyalar ile birleşince, Dev Katili – Statik Hançer gibi bu eşyaların tetiklenmelerini sürekli hale getirir. Bu eşya ayrıca TFT en iyi itemlere dönüşebilir.

Spatula

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Bu item aslında oyunun bazen en gerekli eşyası bazense aldığınıza pişman olacağınız bir eşya. Ama şuan metada bulunan 6 Şöövalye kompunun yapımı için gerçekten gerekli ve yapıldığında sizi birinciliğe götürüyor.

AMK Kılıcı

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Nişancı yayı kadar popüler olmasada Koruyucu Melek eşyasının yapımında kullanıldığı için gerçekten çok önemli bir item. Ek olarak Kanasusamış yapılarak şuan metada bulunan Draven herosuna veriliyor.

Megatron Pelerini

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Eğer lobide çok fazla büyücü kompu yapacak rakipleriniz varsa kesinlikle almanız gereken eşya. Çünkü Ejder Pençesi ile rakip büyücülere karşı koyabilirsiniz.

En İyi Eşyalar: Birleşmişler

Ebedi Kılıç ( +20 Hasar +20 Kritik )

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Çok fazla hasar verir. Bir suikastçi ile çok iyi eşleşir. Saldırı hızınız yoksa, bunu önceliklendirmek en iyisidir. Draven içinde idealdir.


Guinsoo’nun Hiddeti ( +20 Saldırı Hızı +20 Büyü Hasarı)

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Her kompa uygun bir item. Kolcu takımı ile baya iyi gidiyor. Kaisa’nın gerçek hasarı ile birleşince tank eritiyor.


Şövalyenin Adağı ( +40 Savunma )

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Şövalye komplarını tamamlamak için kullanılıyor.


Ejderha’nın Pençesi ( +40 Büyü Savunması)

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Büyücü Komplarına karşı kullanılan item geçen meta baya iyiydi.


Dev Katili ( +20 Saldırı Hızı +20 Saldırı Hasarı)

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Dövüşçü ve Şövalye metası şuan popüler olduğu için bu item şuan çok etkili. Kaisa veya Jinx ile çok etkili bir item.


Morellonomikon ( +20 Büyü Hasarı +200 Can)

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Büyücü Komplarının vazgeçilmezi. Yine tank metasının şuan popüler olmasından dolayı bu item popüler.


Kefaret ( +20 Mana +200 Can)

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Bu sefer tank metası için işe yarayan bir eşya. Çünkü canlarını azaltmak zaten zor ve 1200 can yenilenmesi onları tekrar öldürmek tam bir eziyet.


Mahvolmuş Kralın Kılıcı ( +40 Saldırı Hızı)

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Draven Kompu için çok ideal çünkü Draven’in Seçkin bonusu ile fazladan 1 hasar vurması çok iyi.


Koruyucu Melek (+20 Saldırı Hasarı +200 Can)

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Bir çok hero için kullanılıyor. Özellikle ultisini atmadan önce ölen herolar için alınır çünkü hemen doğduktan sonra ultilerini atarlar. Örnek : Sejuani, Aatrox, Chogath.


Runaan’ın Fırtınası (+40 Büyü Savunması)

TFT En İyi İtemler 9.23: En İyi Kombolar ve Eşya Rehberi

Ashe, Draven, Jinx , Kaisa Gibi herolara alınır ve fazladan 1 kişiye hasar vurması bu taşıyıcıları tam bir eritici yapar.


Bu itemleri doğru kullanabilmek için TFT En İyi Komp yazıma bakabilirsiniz.