LOL Nasıl Lig Atlanır ? En İyi Oyuncular Nasıl Oynar ?

LoL nasıl lig atlanır sorusunu eğer kendine soruyorsan ve bu konuyu okuyorsan demek ki daha yüksek bir lige çıkmak istiyorsun. Sizlere nasıl lig atlanır lig atlamanın altın kurallarını bu yazımda anlatacağım.

Yüksek ligdeki oyuncuların neler yaptığını, kendilerini nasıl geliştirdiklerini ve en önemlisi sakin kalmayı öğreneceksiniz.

Lol Nasıl Lig Atlanır

1 – Koridorunu Seç !

Her koridoru oynayamazsın ve muhtemelen her oyun farklı şeyler deniyorsun. Bu yüzden 1 koridoru seç. Benim tavsiyem Orman seçmen çünkü oyunun her bölümünde yer alabilir ve kendi takımını öne geçirebilirsin.

2 – Sadece 1 Şampiyon Oyna !

Evet belirlediğin koridora uygun 1 şampiyon seç ve o şampiyonla en az 20 oyun oyna. OTP şampiyonunu seç ve o şampiyonun en iyi rünlerini öğren şampiyon ile ilgili videolar izle. OTP ne demek? . Daha sonra seçtiğin şampiyonda iyi oynadığını düşünüyorsan artık yeni bir şampiyon seçme şansın gelmiştir. Ama tavsiyem SADECE İYİ OLDUĞUN ŞAMPİYON İLE OYNAMAN.

3 – 2. Koridor ve 2. Şampiyon !

Eğer istediğim koridor gelmezse B planı olarak bu aşamaya geçiyoruz. Benim koridorum ormandı OTP şampiyonum UDYR , 2. koridorum destek ve şampiyonumu THRESH olarak seçmiştim. Böylece sezon 4’de Challenger ligine kadar ulaşmıştım.

Buraya kadar olanları yapmazsanız lig atlayamazsınız ! Şimdi 2. Bölüm

4. Harita Kontrolü !

Evet haritaya bakmadan oynarsan oyunu 2 vs 1 oynarsın. Karşı takımın oyuncularının yerlerini bilmeden rakibinle kavgaya girersen muhtemelen rakibin ormancısı da senin koridorundadır.

5. Totem Al ve Trinketini Kullan !

Totemlerini sürekli kullan ve pembe totemini almayı unutma. 75 altın vererek hayatta kalabilirsin.

6. Ölme !

Evet çok basit saçma saçma yerlerde ölüp oyun içinde yaşama zamanını kısaltma. Oyunda ne kadar süre kalırsan o kadar çok para kazanırsın.

7. Minyon Kes !

Evet rakibini öldürmeyi denemek yerine minyon kesmeyi öğren çünkü 20 minyon 1 rakip öldürmeye eş değer. Yeteneklerini ve eforunu minyon kesmeye harcarsan çok hızlı bir şekilde para kazanıp eşya tamamlayarak rakibinden öne geçebilirsin. Üst liglerde yer almak istiyorsan 15 dk’da 80-85 minyon kesmelisin. Minyon kesmek içinse son vuruş yapmayı öğrenmelisin.

8. Ormancını bekle !

Eğer kazanmak istiyorsun ormancın ile iletişim halinde olup koridoruna gelmesini bekle ve rakibini gafil avla. Ve rakibini kestikten sonra kule al!

9. Kule al !

Oyunu kazanmanın 2 yolu var 1 rakip takım teslim olur 2 karşı takımın Nexusu yıkmak. 1. seçenek rakibi ne kadar ezdiğinize bağlı olarak çokta önemli değil çünkü yüksek liglerde teslim olma oranları oldukça düşüktür.
2. seçeneğe gelirsek Nexusa giden yolların hepsinde kule var ve kuleleri kırarak kendimize yol açıyoruz bu kadar basit.

10. Takımınla Kavga Etme !

Hiç kimse sinirliyken iyi oynamaz tek amacın oyuna odaklanmak olsun. Eğer takımın sana kötü konuşuyorsa yapman gereken tek şey hepsini susturmak ve tüm odağını oyuna vermek.

11. Asla Teslim Olma !

Çünkü oyunu her an kazanabilme ihtimalin var ve oyunda belli bir süreden sonra kahramanların güçlenecek bir yeri kalmıyor bu yüzden kaybediyorsan olabildiğince oyunu uzat ve rakibin hata yapmasını bekle.
Turnuvalarda buna bir çok kez şahit olduk.

12. Oyundaki En İyi Şampiyonları Takip Et

Oyuna sürekli yeni güncelleme ve değişiklik geliyor bu yüzden oyundaki son güncellemeleri takip et. Şuanda oyundaki en güçlü karakterler için tıkla.

Ben nasıl Challenger oldum

Udyr ile 27 kere üst üste kazanarak oynadığım zamanlar oldu ve Udyr oynamak için bir yeteneğe ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Yaptığım tek şey takımın ihtiyacı olanı yapmak. Kule almak, Ejderha kesmek, Baron kesmek ve takımın taşıyıcılarını güçlendirmek. Eğer istediğim koridor gelmediyse benim 2. koridorumu destek seçmiştim. Destek şampiyonu olarak aslında Nautilus seçmiştim ve o zaman hem orman hem destek oynanıyordu ve bu sayede 1 şampiyon ile hızlıca lig yükselmiştim.

Etiketler: